18 Ağustos 2011 Perşembe

Çalışanlarda Boşanma Oranı Daha Yüksek

Çalışanlarda Boşanma Oranı Daha Yüksek

TNS Piar Araştırma Şirketi'nin yaptığı araştırmanın sonuçları bilinen birçok doğruyu değiştiriyor. Araştırma sonuçlarına göre eğitim seviyesi ve çalışma hayatı evlilik ve boşanmayı etkiliyor.

Evlilik sezonunun başladığı bugünlerde evlenen çok sayıda çift kadar, ne yazık ki boşanan çiftler de gündelik yaşamları meşgul edebiliyor. Davranış Bilimleri Enstitüsü (DBE) evliliklerin tatmin edici olup olmayacağını önceden bilebilmek, aileyi güçlendirmek, evli olmayan çiftleri evliliğe hazırlamak, terapi ile ilgili ve eğitime yönelik müdahaleler geliştirebilmek amacıyla bir proje geliştirdi: Evliliğe Hazırlık Projesi. Bu proje ile kısaca çiftler arasında yaşanan sorunlar en aza indirgenmeye çalışılıyor ve çiftlerin doyum sağlayacakları bir beraberlik ve aile yaşamı hedefleniyor. DBE ayrıca yaptığı evlilik araştırması ile de çarpıcı sonuçları gün yüzüne çıkarıyor.

Geleceği garantiye almak hedefleniyor

TNS Piar Araştırma Şirketi'nin yaptığı araştırmanın sonuçları bilinen birçok doğruyu değiştiriyor. DBE uzmanlarının yorumladığı araştırma sonuçlarına göre, eğitim seviyesi yükseldikçe boşanma oranı artış gösteriyor. Ayrıca çalışan grup üzerinde de boşanma oranı daha yüksek. Aylık gelir miktarı arttıkça boşanma eğiliminin de arttığını ortaya çıkaran araştırmaya göre yaşanılan yer de boşanma üzerinde etkili oluyor. Öyle ki, yaşamının çoğunu büyük şehirlerde geçirmiş olanlar içinde boşanma oranı daha yüksek. Ayrıca anne-babası boşanmış olan ailelerin çocuklarının da boşanma olasılığının arttığı görülüyor. Peki, evliliğe hazırlanırken neler yapmak gerekiyor? DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Psikolog Emre Konuk, evlilik sürecinde evlenme kararı alan iki gencin önemli bir dizi karar daha almış olmaları gerektiğini belirterek, "Başta bu soruların yanıtları belirlenirse, hayat daha kolay geçiyor" diyor. Konuk, DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü'nün belirlemelerden, ölçümlerden hareketle geleceği bir anlamda garantiye almak için geliştirdikleri protokol-müdahale programına Evliliğe Hazırlık Projesi adını verdiklerini belirtiyor. Konuk, projenin hedeflerini ise şöyle sıralıyor: "Evlenmeyi veya beraber yaşamayı düşünen çiftler arasındaki uyumu gösterebilmek, danışan çiftlerin, uygulanan envanter sonucu ilişkilerini güçlendirmek adına neler yapabileceklerine dair ışık tutmak, araştırma bazlı geliştirilen ölçme araçları ile danışan çiftlere sağlıklı hizmet verebilmek ve boşanmak isteyen çiftlere, sağlıklı bilgiler sunarak kararlarını tekrar gözden geçirmelerini sağlamak"

İş'te İnsan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz İçin Teşekkürler...