6 Eylül 2011 Salı

Başarının Formülü

Başarının Formülü

Başarı yaşantımız boyunca davranışlarımız ve düşünce yapımızla doğru orantılı bir faktördür.Başarısızlık nasıl bizim elimizde ise başarıda aynı şekilde ellerimizde ve onu yakalamak içinse doğru adımları atmak zorundayız.İnsan oğlu dünyada varoluşundan bugüne her zaman bir şeyleri bulma çabası içinde ve bir çok başarıyı elde etmiştir ,fakat günlük hayatımızda sağlayacağımız bazı başarılarda hayatımızı devam ettirmek için gerekli olan ilerleyiş biçimidir.Peki ya gerçek başarıyı nasıl sağlayabiliriz ve hangi davranışlar bizi başarıya doğru adım adım ilerletir. İşte bunun sırrı;


*Başarının ilk adımı inanmaktan geçer ,kendimizin sahip olduğu akla ve yetenekleri gözlerimizin önüne getirip yeteri kadar kendimize inanmak ,yani sağlam bir özgüven edinmeliyiz.

*Başarı için yeteri kadar çalışmak ve çabalamak yani azimli olmak gerekir.

*Kararlılık başarının adımları içerisindedir.Hiç bir zaman yılmadan çabalayan bir kişi bir çok başarıyı elde etmeye hak kazanmış bir insandır.

*Sabır bu işin olmazsa olmazları arasındadır.Yolumuz uzun ve yorucu işte bu yüzden sabretmez ve pes edersek başarıya ulaşamaz sadece uzaktan izler ve başarısızlığımıza yenilen bir insan haline kolayca gelebiliriz.

*Tutumlu davranış ve yeteri kadar kadar verme yetisi.Yani şöyledir ki hedefimizi yeteri kadar düşünmeli ve üzerinde tam bir düşünceye sahip olmalıyız ve karar verdiğmiz bu fikri değiştirmeden istikrarlı bir şekilde ileri doğru adım atmalıyız.

Hayal kurma buda başarının sırları arasındadır. İnsanların bilinç altlarında hayal kurulan bir nesnenin veya konumun azmi arttırıcı ,inancı yükseltici bir özelliği vardır ve bu yüzden başarılı olma yolunda bize gerekli azmi hayallerimiz ile sağlayabiliriz.

*Her adımda bir şeylerden ders çıkarma ve öğrenme.Bu ise istediğimiz hedefe tam anlamıyla ulaşamamış olsak bile bu yola girdiğimizden yolun sonuna kadar geçen zamanda bize bir çok şeyi öğreten faktördür.Yaşadıklarımızı birer birer gözlemlemeli ve sonucu istediğimiz gibi bitmese bile öğrendiklerimizi başarılarımızda saymalıyız.

*Dikkat ,dikkat başarı yolunda insanın başarıyı sağlama hareketlerinden biridir.Yeteri kadar dikkat başarıya ulaşmamızı sağlar ,dikkat etme yetimiz sayesinde en ince ayrıntıları bile kaçırmadan devam edebiliriz.

İşte başarının sırları bu adımlarla sağlanabilir.Her bir formulü bir düzen içerisinde sıralamanız ,inanarak ,kararlı adımlar atmanız sizi hedefinize doğru götürür,yeterki acele etmeden ağır ağır ilerleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz İçin Teşekkürler...